Speurroutes in het museum

Ontdek hoe leuk het Rijksmuseum van Oudheden is! Je kunt met Dummie de mummie over de Egyptische afdeling, of met speurhond Luuk op zoek naar Nederlandse archeologische voorwerpen. Zo kom je vanzelf op de mooiste, grappigste en geheimzinnigste plekjes van het museum.

Speurspel meester Jaap en de Romeinen

Meester Jaap is af en toe een beetje gek. In zijn klas gebeurt elke dag wel iets leuks. Speciaal voor het Rijksmuseum van Oudheden is er een speurspel met meester Jaap gemaakt. Samen ontdekken jullie de geheimen van de Romeinen. Het spelbord en de speelkaarten bepalen je route en de opdrachten die je moet uitvoeren. Op die manier loop je kris-kras door het museum, langs Romeinse zwaarden, keizers en munten.

  • geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
  • verkrijgbaar aan de entreebalie van het museum
  • extra kosten: €2,95

Archeologie van Nederland

Kom naar de afdeling Archeologie van Nederland en ga met speurhond Luuk op zoek naar zestien bijzondere archeologische voorwerpen uit eigen bodem. Bij je ontdekkingstocht krijg je een speurboekje met stickers, en speurhond Luuk helpt je een handje met z'n pootafdrukken. Kijk dus goed bij alle vitrines! Heb je niet zo veel tijd? Doe dan alleen de 'oranje' opdrachten. Heb je wél veel tijd? Dan kun je ook de 'groene' opdrachten doen, bijvoorbeeld thuis of in het museumcafé.

  • elke dag, op de afdeling Archeologie van Nederland (2de verdieping)
  • geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
  • verkrijgbaar aan de entreebalie van het museum
  • extra kosten: €2,95

Egyptische schatten zoeken voor kleuters

Speciaal voor kleuters van 4 tot 6 jaar heeft het museum een speur- en doeboekje gemaakt. De jongste bezoekers van het Rijksmuseum van Oudheden kunnen daarmee een spannende speurroute naar Egyptische schatten maken. Het kleuterboekje kost €2,95.