Audiotours: Egyptenaren en Grieken

Een audiotour is een gesproken rondleiding. De audiotours op deze website zijn speciaal voor kinderen gemaakt. Je kunt ze downloaden op je mp3-speler en meenemen naar het museum. Je krijgt dan een persoonlijke rondleiding langs de oude Egyptenaren en Grieken in het Rijksmuseum van Oudheden. Handig!

Griekse zoektocht met Ewout Genemans

Televisiepresentator Ewout Genemans is bekend van onder andere Willem Wever en Museumbende. Ben jij benieuwd waar de Olympische Spelen vandaan komen? Of hoe het nu precies zat met de goden en godinnen? Speciaal voor jou maakte Ewout een spannende zoektocht over de Griekse afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden. Je kunt de route via de link hieronder downloaden en op je mp3-speler zetten, of in de Museumshop voor €2 een iPod huren.

Downloaden

Download de mp3-file met de audiotour van Ewouts zoektocht op je mp3-speler en kom naar het Rijksmuseum van Oudheden. Voor Griekenfans zonder eigen mp3-speler verhuurt het museum voor €2,- een iPod (lees eerst de verhuurvoorwaarden).

De verhuur van iPods in het museum is tot stand gekomen in samenwerking met MacHouse.

  • Wil je alvast even luisteren vóórdat je gaat downloaden? Klik dan op deze link: Sample_Grieken 1.mp3

Maak kans op een Grieks prijzenpakket

Heb je de tour in het museum gedaan? Beantwoord dan de vraag op het prijsvraagformulier en wie weet win jij wel een Grieks prijzenpakket. Het prijsvraagformulier kun je bij de kassa ophalen. Als je een iPod huurt, krijg je het formulier er meteen bij. Lever aan het einde van je speurtocht de ingevulde kaart in bij de kassa. Uit de goede oplossingen wordt aan het begin van elke maand een winnaar getrokken. Winnaars krijgen telefonisch bericht.