Amon en Amara-app en voorleesboek

In de iPad-app 'Amon & Amara' beleef je spannende avonturen met de Egyptische prinses Amara en de stoere bakkerszoon Amon. Er is bovendien een speurroute en een heel mooi voorleesboek gemaakt.

Amon redden met hulp van de app

Met de iPad- en iPhone-app kun je Amara helpen om Amon te redden uit de klauwen van een reuzenkrokodil. Ze moet daarvoor geheime hiërogliefen ontcijferen en raadsels oplossen. Dus ze kan jouw hulp goed gebruiken! De app is te koop in de App Store. Later komt er ook een versie voor andere tablets en smartphones.

Voorleesboek Amon en Amara

Het prachtig geïllustreerde voorleesboek 'Amon & Amara, een Egyptisch avontuur' is speciaal voor het Rijksmuseum van Oudheden geschreven. Prinses Amara ontsnapt uit het paleis en ontmoet de stoere bakkerszoon Amon. Maar op een dag wordt Amon door een reuzenkrokodil te grazen genomen. Om hem te redden, moet Amara geheime hiërogliefen ontcijferen, raadsels oplossen en zich een weg banen door een doolhof waar het krioelt van de schorpioenen. Als dat maar goed afloopt...

  • Leeftijd: 4-9 jaar
  • Verkrijgbaar in de Museumshop (€ 9,95)

Speurroute met opdrachten in het museum

In de app en het boek kom je allerlei Egyptische voorwerpen tegen. Die komen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Daarom is het ook heel leuk om de speciale Amon & Amara-speurroute in het museum te doen. Want dan zie je al die spannende Egyptische beelden en mummies in het echt. Sommige daarvan zijn meer dan drieduizend jaar oud! Tijdens de speurroute doe je allerlei opdrachten, raadsels en puzzels.

  • Leeftijd: 4-9 jaar 
  • Verkrijgbaar bij de kassa van het museum (€1,95)

Internationaal project

De Amon & Amara-app wordt niet alleen in het Nederlands uitgebracht, maar ook in het Engels en het Chinees. De avonturen van Amon en Amara zijn ontwikkeld in samenwerking met Follow a Muse, producent van interactieve voorleesavonturen die speciaal voor tablets, smartphones en digiborden zijn ontwikkeld.